Отговорността за оградата по границата ни ще отиде изцяло към МВР. Това

...
Отговорността за оградата по границата ни ще отиде изцяло към МВР. Това
Коментари Харесай

МВР ще отговаря изцяло за оградата по границата ни

Отговорността за оградата по границата ни ще отиде напълно към Министерство на вътрешните работи. Това реши Съветът за сигурност на заседание със служебния министър председател Стефан Янев. Досега отговорността беше споделена сред регионалните шефове и Министерство на вътрешните работи. При новото систематизиране Министерство на вътрешните работи и Граничната полиция ще се грижат за сигурността по границата, както и за поддръжката на оборудването и системите за наблюдаване.

Стефан Янев съобщи, че управляващите са подготвени да отговорят на засилен мигрантски напън, в случай че това е належащо, като е основана и организация с Министерство на защитата, в случай че има потребност от военна помощ. Вътрешният министър Бойко Рашков увери, че страната ни е подготвена да открие и нови бежански центрове, в случай че това се наложи при възможен засилен напън. Погрешно е усещането, че границата ни се пробват да преминат само и единствено афганистански жители. Гражданите на Турция, които се пробват да преминат през нашата граница, са 32%, тези на Афганистан - 17%, на Ирак - 10% и по-малък % са сирийските жители, разгласи Рашков.

" Следващата седмица сме подготвени да внесем предложение за разпореждане на Министерския съвет за основаване на Секретариат на Съвета за сигурност ", заяви министър председателят. " Той ще действа в границите на Министерския съвет. Числеността и отговорностите му са избрани ", допълни министър-председателят, като посочи, че ще отнеме софтуерно време до момента в който чиновниците в него бъдат назначени.

На идващото съвещание на Съвета за сигурност ще се разиска осъвременяването на цялостната политика на България за Република Северна Македония и политическите процеси там. " Без да излизаме от рамката, която е призната от българския парламент, предлагаме на идващото съвещание да потърсим практични решения по този начин, че да имаме устойчиви послания и бъдещи решения в полза на България ", сподели Янев.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР